GOBE V PREHRANI IN OKOLJSKA KRIZA

Gobarsko mikološko društvo Ljubljana v ponedeljek, 25. aprila 2022 ob 18.00 organizira strokovno predavanje

 

GOBE V PREHRANI IN OKOLJSKA KRIZA

 

Avtor predavanja, Luka Šparl, bo predstavil tradicijo uživanja gob v prehrani Slovencev, vidike okoljsko vzdržnostnega gobarjenja in rabe gob ter osvetlil vse večji pomen gob v sodobni prehrani, upoštevajoč najaktualnejše trende naraščajoče okoljske krize.

 

Pogled na problematiko bo predstavil Luka Šparl, mag. biol. in ekol. z naravovar., determinator, samostojni svetovalec pri MZS ter član GMD Ljubljana in GD Ptuj.

Predavatelj je poklicni naravovarstvenik in izrazit zagovornik družbene zaveze za razvoj in vzdrževanje ugodnega stanja biotske pestrosti ter sistemsko načrtovanega razvoja prostora in družbe.

 

Predavanje se bo odvijalo v živo ob 18.00 v predavalnici GMD Ljubljana na Zaloški 4, Lesena predavalnica (pri Mrtvaškem mostu) v Ljubljani. Možno bo tudi spletno spremljanje predavanja v živo. Povezava do Zoom predavanja: https://zoom.us/j/93959585757

 

Predavanja se lahko udeležijo člani GMD Ljubljana in vsi ostali ljubitelji gob.

 

Udeležba je brezplačna.

Vljudno vabljeni!

Comments are closed.